top of page

1

ICT & TECHNIEK

ICT 

19 nov. 2019

Commissaris van de Koning René Paas volgt een les digitale geletterdheid in Bedum

Naar aanleiding van het eerste jaar van het ICT-project op initiatief van Economic Board Groningen volgden de commissaris van de Koning René Paas en beleidsmedewerkers van de provincie een les digitale geletterdheid in CBS De Regenboog, Bedum. De coördinatie van het project ligt bij Kansrijke Groningers. De uitvoering ligt bij Basicly. De basisschool is een van de 85 scholen die het afgelopen jaar een succesvolle start heeft gemaakt met het project. Op het einde van de dag was er ruimte voor discussie tijdens een panelgesprek over de toekomst van het onderwijs in de regio.

Commissaris van de Koning René Paas volgt een les digitale geletterdheid in Bedum

17 jul. 2019

Programma ICT: Bezoek van gemeentebesturen en provincie Groningen

Economic Board Groningen geeft scholen in Noord- en Midden-Groningen digitale voorsprong

Programma ICT: Bezoek van gemeentebesturen en provincie Groningen

19 sep. 2018

Ook komende vier jaar ICT onderwijs voor alle leerlingen in aardbevingsgebied

Noord-Nederland – De komende vier jaar krijgen alle leerlingen in het aardbevingsgebied ICT onderwijs. Economic Board Groningen (EBG) financiert dit project, Provincie Groningen en de 9 gemeenten uit Noord- en Midden-Groningen leveren ook een bijdrage. De coördinatie van het project ligt bij het samenwerkingsverband Kansrijke Groningers. De uitvoering ligt bij ITurnIT die de komende vier jaar alle scholen in het aardbevingsgebied gaat helpen bij het ontwikkelen van digitale geletterdheid. In het totaal gaat het om ruim 19.000 leerlingen. Het uiteindelijke doel is dat deze scholen na 4 jaar allemaal hetzelfde basisniveau digitale geletterdheid hebben en daarbij een voorsprong hebben op scholen in de rest van Nederland. 

Ook komende vier jaar ICT onderwijs voor alle leerlingen in aardbevingsgebied

TECHNIEK

26 nov. 2019

Vestiging De Jonge Onderzoekers Eemsdelta geopend door Nobelprijswinnaar Professor Ben Feringa

Appingedam – Woensdagmiddag opende Professor Ben Feringa de vestiging van de Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam. Na het welkomstwoord door Henk Hanson en Akke Groenewoud, bestuursleden van respectievelijk Stichting De Jonge Onderzoekers en Economic Board Groningen (EBG), was het podium voor Professor Ben Feringa, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde (2016) én ambassadeur van De Jonge Onderzoekers.

28 jun. 2019

Veel belangstelling voor jeugdactiviteiten De Jonge Onderzoekers in Appingedam

Appingedam – De nieuwe locatie ‘Eemsdelta’ van De Jonge Onderzoekers in Appingedam voorziet duidelijk in een behoefte: de cursussen programmeren op maandagavond en hout en elektronica op donderdagmiddag zaten vanaf de start vol. Om nog meer kinderen uit de regio in aanraking te brengen met wetenschap en techniek wil De Jonge Onderzoekers vanaf september het aanbod aan activiteiten uitbreiden met een vrije inloop op woensdagmiddag en wetenschap- en technieklessen op scholen. Daarom wordt er nu druk gezocht naar nieuwe medewerkers.

23 mei 2019

Succesvolle start activiteiten De Jonge Onderzoekers in Appingedam

Appingedam – Maandagavond 13 mei vond de aftrap plaats van de activiteiten van De Jonge Onderzoekers in Appingedam. Zeventien kinderen, van acht tot vijftien jaar, kropen enthousiast achter een laptop voor de cursus programmeren met mBot en Arduino. Ze verdiepten zich in de programmeertalen Scratch en C++. Dat viel nog niet mee, te zien aan de serieuze gezichten en denkrimpels in bijna alle voorhoofden. Af en toe klonk er een tevreden ‘yes!’, wanneer de robot een taak goed uitvoerde: hét bewijs van succes. Over de vraag naar de reden van deelname hoefden de kinderen niet lang na te denken. ‘Programmeren is leuk om te doen en tegelijkertijd leer je iets waar je later wat mee kan.’

17 apr. 2019

Maakplaats voor techniek en creativiteit voor jongeren in Eemsdelta-regio

De Jonge Onderzoekers Groningen start nieuwe locatie in Appingedam.

bottom of page