top of page

1

TECHNIEK

Maakplaats voor techniek en creativiteit voor jongeren in Eemsdelta-regio

Sarah Jones

17 apr. 2019

De Jonge Onderzoekers Groningen start nieuwe locatie in Appingedam.

Kinderen van 8 tot 12 jaar uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en omgeving, die graag met techniek bezig zijn, nieuwe dingen willen leren en het leuk vinden om zelf iets te maken of te bouwen, kunnen vanaf donderdag 16 mei 2019 meedoen aan toffe cursussen van De Jonge Onderzoekers Groningen (DJOG). Want dan start DJOG met een locatie in Appingedam, in een technieklokaal van het Noorderpoortcollege.


Bij DJOG is het altijd een vrolijke en gezellige boel. Het is de perfecte ontdekplek voor bouwers, makers, programmeerfanaten en robot-fans die na school ook iets te doen willen hebben. Kinderen worden tijdens de cursussen begeleid door enthousiaste vrijwilligers die weten waar ze het over hebben en die net zo nieuwsgierig en gemotiveerd zijn als de kinderen zelf.


Na de meivakantie begint het programma met een cursus robotica en programmeren op maandagavond. Een robot bouwen en programmeren zodat hij kan lopen, een spannende computergame maken of een website bouwen zijn voorbeelden van uitdagingen die de robot- en programmeerexperts van DJOG met de kinderen aangaan. Op donderdagmiddag staat er een cursus techniek (hout en (elektro)techniek) op het programma. Hier draait het onder andere om het onder de knie krijgen van houtbewerkingstechnieken, solderen en het maken van een mooi werkstuk.


Informatie over De Jonge Onderzoekers Groningen, de inhoud en de duur van de cursussen, de tijden en de kosten, is te vinden op de website van DJOG, www.djog.nl/eemsdelta/. Aanmelden voor een cursus kan via de website of rechtstreeks via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl.

bottom of page