top of page

1

TECHNIEK

Veel belangstelling voor jeugdactiviteiten De Jonge Onderzoekers in Appingedam

Daniel Williams

28 jun. 2019

Appingedam – De nieuwe locatie ‘Eemsdelta’ van De Jonge Onderzoekers in Appingedam voorziet duidelijk in een behoefte: de cursussen programmeren op maandagavond en hout en elektronica op donderdagmiddag zaten vanaf de start vol. Om nog meer kinderen uit de regio in aanraking te brengen met wetenschap en techniek wil De Jonge Onderzoekers vanaf september het aanbod aan activiteiten uitbreiden met een vrije inloop op woensdagmiddag en wetenschap- en technieklessen op scholen. Daarom wordt er nu druk gezocht naar nieuwe medewerkers.

Op speelse wijze bètatalenten ontdekken en ontwikkelenDe Jonge Onderzoekers is een non-profit organisatie die kinderen en jongeren op een speelse en toegankelijke wijze in aanraking brengt met wetenschap en techniek. Via cursussen, workshops en lessen op scholen krijgen kinderen de gelegenheid om hun eigen bètatalenten te ontdekken en ontwikkelen. Meer dan vijftig vrijwilligers van De Jonge Onderzoekers zetten zich hiervoor in.


Lokaal vrijwilligersteam voor locatie EemsdeltaDe huidige cursussen in Appingedam worden gegeven door medewerkers uit Groningen, maar het is de bedoeling om binnen een aantal maanden toe te werken naar een medewerkersteam met vrijwilligers uit Appingedam en omgeving, dat zich focust op de activiteiten voor de locatie ‘Eemsdelta’.

De Jonge Onderzoekers zoekt daarom enthousiaste en creatieve mensen die jeugdactiviteiten willen begeleiden voor kinderen vanaf acht jaar. Daarbij ligt de focus op het coachen van kinderen bij het ontwikkelen van een onderzoekende houding en het opdoen van technische kennis en vaardigheden. Mensen met een technische of pedagogisch-/didactische achtergrond, kunstenaars of mensen met ervaring in de ICT worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

De Jonge Onderzoekers komt graag in contact met mensen die wekelijks een paar uren beschikbaar hebben: overdag, in de (na-)middag of aan het begin van de avond, en die zowel zelfstandig als samen met anderen kunnen werken. Nieuwe medewerkers worden ingewerkt door ervaren vrijwilligers van de locatie Groningen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Carleen Baarda en Kim van Steenwijk, via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl

Locatie Eemsdelta mede mogelijk gemaakt door EBGIn mei 2019 opende De Jonge Onderzoekers, met hulp van Economic Board Groningen (EBG) een tweede locatie in Appingedam. Zowel de EBG als De Jonge Onderzoekers vinden het belangrijk om te investeren in kinderen en jongeren en hen enthousiast te maken voor ondernemerschap, techniek en ICT. Door hier op jonge leeftijd mee te starten krijgen zij een voorsprong en de mogelijkheid om zich voor te bereiden op een mooie baan in hun eigen omgeving.

bottom of page