top of page

1

TECHNIEK

Vestiging De Jonge Onderzoekers Eemsdelta geopend door Nobelprijswinnaar Professor Ben Feringa

26 nov. 2019

Appingedam – Woensdagmiddag opende Professor Ben Feringa de vestiging van de Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam. Na het welkomstwoord door Henk Hanson en Akke Groenewoud, bestuursleden van respectievelijk Stichting De Jonge Onderzoekers en Economic Board Groningen (EBG), was het podium voor Professor Ben Feringa, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde (2016) én ambassadeur van De Jonge Onderzoekers.

Tijdens zijn presentatie ging Feringa in op het belang van nieuwsgierigheid; een onmisbare eigenschap voor iedere wetenschapper, uitvinder en maker.

Na de toespraken vond de officiële openingshandeling plaats door met zelf gebouwde raceauto’s met elastiekaandrijving  een schaar bij de professor af te leveren om daar mee het lint door te knippen. Vervolgens konden de belangstellende kijken in de ruimte die door de Jonge Onderzoekers wordt gebruikt. Hier stonden verschillende proefjes zoals de energiefiets, de menselijke stroomkring, springende stokjes, de zenuwspiraal en programmeren met mBot.


Stichting De Jonge Onderzoekers is al bijna vijftig jaar actief in de stad Groningen. Medewerkers zetten zich wekelijks in om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent voor wetenschap en techniek, met als doel een breder beroepsperspectief en betere kansen op de arbeidsmarkt voor de nieuwe generatie.

Door een financiële bijdrage van de Economic Board Groningen (EBG) kunnen nu ook kinderen en jongeren uit de regio Appingedam eenvoudig deelnemen aan de activiteiten van De Jonge Onderzoekers.

bottom of page