top of page

Succesvolle jonge ondernemers van het Aletta strijden in 'The Blue Challenge' mee voor een plek in de Europese finale!

Hoogezand 26 april 2024


Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College uit Hoogezand hebben donderdag 18 april meegedaan aan The Blue Challenge in Amsterdam. Sayne, Marlou, Anniek en Lisa zijn de jonge eigenaren van de onderneming EcoDrink. Zij streden in het gebouw van de effectenbeurs tegen vijf andere scholen uit Nederland voor een plaats in de Europese finale.


Junior Company EcoDrink


Jong ondernemen

De vier leerlingen doen samen met schoolgenoten uit de bovenbouw havo/vwo mee aan het programma Junior Company voor VO-leerlingen. Georganiseerd door Jong Ondernemen, een platform voor ondernemerschap op school. Jongeren ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talent, dat is het doel. Dit houdt niet in dat ze allemaal de ambitie moeten hebben om een eigen bedrijf te beginnen, maar wel dat jongeren gestimuleerd worden om met ondernemende vaardigheden aan te slag gaan. Het programma van Jong Ondernemen op het Aletta wordt mede mogelijk gemaakt door Kansrijke Groningers.


Junior Company EcoDrink en de Ondernemende docenten in de Amsterdamse Effectenbeurs


Marktdag en Dragons’ Den

Het Aletta neemt voor het eerst deel en de leerlingen van EcoDrink, Build a Bag, HarmonyCups en Klinker Klaar zijn enthousiast over het programma. Begin april stonden ze met hun product op de verkoopmarkt in Groningen. Op 12 april vond de Dragons’ Den plaats: met een presentatie aan een jury, verkoop van aandelen en de eerste aandeelhoudersvergadering. Overigens won de onderneming HarmonyCups van Mischa, Isabel, Thijmen en Ryan hier de hoofdprijs.


Junior Company HarmonyCups winnen de hoofdprijs van de Dragons' Den


Landelijke finale

The Blue Challenge is een uniek programma dat jongeren in heel Europa concrete zakelijke vaardigheden bijbrengt en tegelijkertijd inspireert tot innovatie in het duurzame gebruik van oceaanbronnen voor economische groei. Team EcoDrink - met hun BPA- en lekvrije drinkfles van gerecycled plastic - werd begeleid door een financieel directeur van Euronext. Helaas niet door naar de Europese finale, maar wel met een schat aan ervaring terug naar huis.


Vereniging Kansrijke Groningers

Het 'Programma Ondernemen' van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten/ docenten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma's van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Kansrijke Groningers werkt samen met Jong Ondernemen aan dit programma. Het 'Programma Ondernemen' wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen, gemeente Het Hogeland, gemeente Eemsdelta, gemeente Midden-Groningen en gemeente Groningen.


Meer weten over het programma Ondernemen en de andere programma's van Kansrijke Groningers? Kijk op www.kansrijkegroningers.nl

29 weergaven

Comments


bottom of page