top of page

Een rijk aanbod voor ieder kind met de regio als klaslokaal!

Appingedam 28 mei 2024


‘Niet Stapelen Maar Vervangen, met de regio als klaslokaal’

In september start in de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta op initiatief van de vereniging Kansrijke Groningers een tweejarig ontwikkeltraject ‘Niet Stapelen Maar Vervangen, met de regio als klaslokaal’. Deze ontwikkeling wordt ingezet ten behoeve van alle scholen in de regio.


De regio als klaslokaal

Met de aanpak ‘Niet Stapelen Maar Vervangen’ willen we scholen ondersteunen in het bieden van een rijk aanbod voor ieder kind met de regio als klaslokaal. De aanpak heeft tot doel een betere match te realiseren tussen het rijke educatieve aanbod buiten de school en de doelen waar de school aan werkt. Dat gebeurt o.a. door het educatieve aanbod in de regio te koppelen aan de doelen waar scholen sowieso aan willen/moeten werken. Deelname aan de ontwikkelpilot helpt scholen om meer zicht te krijgen op de doelen waaraan zij willen werken en het aanbod dat hen hiervoor ter beschikking staat.


Koploper-scholen

Met de ontwikkelpilot, die twee jaar gaat duren, hopen we de basis te leggen voor een sterke en duurzame samenwerking tussen scholen, educatieve aanbieders en gemeenten ten behoeve van een rijk toegankelijk aanbod, dat aansluit bij de vraag van de scholen. Daar profiteren vervolgens alle scholen in de regio van. We zoeken voor de komende twee schooljaren 8 basisscholen (4 scholen per schooljaar) die als koploperscholen hieraan willen meebouwen. Deelnemende scholen ontvangen een financiële vergoeding voor hun ureninzet.

Op www.kansrijkegroningers.nl/nsmv vind je uitgebreide informatie over Niet Stapelen Maar Vervangen, wat het ontwikkeltraject inhoudt, wat je er als school aan hebt en hoe je als school kunt meedoen.


Voor geïnteresseerde PO-scholen in Het Hogeland en de Eemsdelta:

Heb je interesse om mee te doen, vul dan voor 7 juni het contactformulier in op de website: https://www.kansrijkegroningers.nl/nsvm-meedoen


Heb je na het lezen van de website nog vragen, aarzel dan niet om dan even contact op te nemen met Antoinette Heijink (Aanjager/projectleider pilot ‘Niet Stapelen Maar Vervangen’ in Het Hogeland en Eemsdelta) 06-164 31813

76 weergaven

Comentarios


bottom of page