top of page

📣Basisscholen in Noord-Groningen opgelet! 🚌 Ontdek de regio als klaslokaal met gratis busvervoer naar o.a. bedrijven!

Bijgewerkt op: 13 feb.

Vanuit Kansrijke Groningers en Sterk Techniekonderwijs is er 20.000 euro beschikbaar gesteld voor basisscholen in Noord-Groningen (Het Hogeland en Eemsdelta) om vervoer aan te vragen voor een activiteit voor de leerlingen.
Het doel is om hiermee kansenvergroting en loopbaanoriëntatie activiteiten voor leerlingen mogelijk te maken. Hiermee willen we activiteiten rondom loopbaanoriëntatie en vergroten van de belevingswereld van kinderen stimuleren. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn bedrijfsbezoeken bij lokale ondernemingen in de regio. Scholen kunnen bedrijven vinden op het Platform Scholen & Bedrijven: https://platform.kansrijkegroningers.nl/


De vouchers zijn beschikbaar voor scholen in Het Hogeland en de Eemsdelta van: Goud OnderwijsOmmeriekNoorderBasisPrimeniusGBS de Wierde en RENN4 


Beschikbare Vouchers

Er is in totaal €20.000,- beschikbaar (Geldig voor vervoer van 1 januari tot 19 juli 2024), verdeeld in twee categorieën:

●       10.000 euro voor technische activiteiten.

●       10.000 euro voor activiteiten anders dan techniek.


Hierbij nog een aantal belangrijke opmerkingen:

-Activiteiten in de regio worden door ons gestimuleerd, zo ontdekken de leerlingen wat er allemaal te doen is in de regio.

-Scholen die deelnemen aan het "Tijd voor Toekomst" project worden aangemoedigd om eerst hun vervoerskosten uit dat budget te halen voordat ze een beroep doen op de vouchers. Dit zorgt ervoor dat de beschikbare vouchers worden gebruikt voor extra activiteiten.

-Het vouchersysteem werkt via het volgende principe: Op is op, wees er snel blij. Vraag het busvervoer zo snel mogelijk aan, dit vindt UVO ook erg fijn in verband met de planning van de beschikbare bussen. Hierbij wordt ook gekeken naar een eerlijke verdeling tussen de verschillende scholen.

-We meten ook de impact van het inzetten van de vouchers, hiervan krijg je een mail zodra het vervoer is bevestigd.

Vraag nu uw vervoer aan via onderstaande link en verrijk de toekomst van uw leerlingen! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfftHPauEYpp3Gn1IRizgAVM63_e-n47I7-4bPmlPvnglE4UQ/viewform


Het ‘Programma Werk in de regio’ van Kansrijke Groningers wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma GroningenGemeente Eemsdelta en de Gelijke Kansen Alliantie.

Kansrijke Groningers werkt samen met Vakland Het Hogeland.


195 weergaven

Comments


bottom of page