top of page

Kijk voor de beschrijving van de activiteiten:

Doel:

‘Inspireer en interesseer leerlingen, ouders, leerkrachten en docenten in het PO, VO en MBO voor werk in de regio en arrangeer een aanbod aan activiteiten om contextrijk kiezen mogelijk te maken, denkend aan; gastlessen, stages, workshops en bedrijfsbezoeken’.

Ontwikkeling:

In november 2018 is de werkgroep ‘Werk in de regio’ van start gegaan. De werkgroep bestaat uit mensen uit het onderwijs (PO, VO en MBO), gemeenten (werkpleinen) en partners uit de arbeidsmarkt van de bedrijven/ organisaties: Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE), Eemsdelta Economische zaken, Ondernemers Kontact Appingedam (OKA), Eemshaven.info, Groningen Seaports, Amasus Shipping, Praktijkcentrum Bouw (SSPB), OpleidingsBedrijfMetaal en Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB).

De werkgroep heeft de volgende stappen gezet:

  • Kalendermatrix: Een kalendermatrix gemaakt van reeds bestaande loopbaan-activiteiten om hierbij aan te kunnen sluiten.

  • Database: Een eerste aanzet gedaan in het vullen van een database. Bedrijven geven in de database aan wat voor aanbod zij hebben voor het onderwijs (PO, VO en MBO), denkend aan: bedrijfsbezoeken, snuffelstages, workshops etc.

  • Symposium: Een sub-werkgroep heeft het symposium georganiseerd.

  • The Mini Maze – de Virtual Reality Experience (VR) is ontwikkeld. Kansrijke Groningers, samen met VRROOM en 4 bedrijven (via SBE).

  • Gebiedscoöperatie/ Leven lang ontwikkelen: Daarnaast wordt er een samenwerking in gang gezet tussen het bedrijfsleven, de gemeenten en het onderwijs in regio Eemsdelta en Het Hogeland, met als thema ‘Een Leven lang ontwikkelen’ (denkend aan gebiedscoöperatie/ innovatiewerkplaatsen).

OPBRENGST

Zichtbaarheid van de arbeidsmarkt in de eigen regio is vergroot voor leerlingen ouders en leerkrachten/ docenten, betreffende: bedrijven, banen, functies, toekomstige arbeidsmarkt.

Middels: Themabijeenkomsten Werk in de regio, VR-project The Mini Maze en vele activiteiten van de scholen.

Doelgroep

Leerkrachten/

docenten

Bereik

23

Doelgroep

Leerlingen

Bereik

1.088

Doelgroep

Ouders/
verzorgers

Bereik

390

Doelgroep

Werkgevers

Bereik

56

Doelgroep

Lokale overheid

Bereik

5

Werkgevers in de regio voelen de urgentie om de samenwerking met het onderwijs te intensiveren, zo zien zij het belang van het starten met activiteiten in de bovenbouw van het primair onderwijs.

Middels: Symposium 9 oktober 2019, Platform Scholen & Bedrijven Noord Groningen, Leven Lang Ontwikkelen Het Hogeland.

Doelgroep

Schooleiders

Bereik

31

Doelgroep

Leerkrachten/

docenten

Bereik

10

Doelgroep

Werkgevers

Bereik

92

Doelgroep

Lokale overheid

Bereik

13

RESULTATEN-PICTO.png

WERK IN DE REGIO

4

bottom of page