top of page

Update ICT Onderwijs Basicly

Update Januari 2019

Na een intensieve aanbestedingsperiode is op 18 september 2018 het contract getekend tussen de Vereniging Kansrijke Groningers en ITurnIT, betreffende de opdracht “ICT-onderwijs ten behoeve van Kansrijke Groningers”. Het doel van dit project is om alle scholen in de aardbevingsregio naar hetzelfde basisniveau van digitale geletterdheid te brengen. Dit doel wordt bereikt middels een op maat gemaakt implementatietraject per school. Het project is nu vier maanden onderweg; hieronder volgt een korte statusupdate.


Naamsverandering

Ten eerste is de naam van opdrachtnemer recentelijk officieel veranderd van ITurnIT naar Basicly. De naamsverandering is vanaf de inschrijfperiode aangegeven, maar is vanaf 21 januari 2019 officieel doorgevoerd. Scholen zijn hierover zoveel mogelijk geïnformeerd en zullen naast de verandering van de huisstijl geen verandering ervaren.

Werving scholen In de eerste fase van het project zijn er drie informatiebijeenkomsten georganiseerd waar scholen zijn geënthousiasmeerd voor het implementatietraject. Er hebben 24 scholen aan deze bijeenkomsten deelgenomen. Via deze video (https://www.youtube.com/watch?v=ZmI0sDCFm7I) kunt u een impressie krijgen van zo’n informatiebijeenkomst.

Er hebben vooralsnog 26 scholen getekend voor een Plan van Aanpak (pva). Deze scholen doen daarmee officieel mee aan het project. Daarnaast zijn er al 51 pva gesprekken ingepland. Op basis van deze gegevens zullen er naar verwachting voor de zomer van 2019 minimaal 77 scholen officieel deelnemen aan het project, wat ver boven de prognose van 65 ligt. In Bijlage I treft u een overzicht aan van de voortgang per vereniging.

Scholen die een plan van aanpak tekenen zullen uiterlijk volgend schooljaar instromen. Wanneer een school start wordt er per direct met een kernteam met digitale geletterdheid aan de slag gegaan binnen een school. Na twee jaar zal in elke school digitale geletterdheid geborgd zijn in het beleidsplan.


Platform

Tenslotte heeft het onderwijs ontwikkelingsteam de afgelopen 4 maanden grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van een leerlijn digitale geletterdheid. Deze leerlijn wordt de komende maanden gedigitaliseerd en er zal nieuwe content worden ontwikkeld. Er zijn op dit moment 156 docenten en 1592 leerlingen die gebruik maken van het platform. In de loop van het project zal dit verder worden uitgebreid door de gehele aardbevingsregio waardoor er uiteindelijk zo’n 720 docenten en 19000 leerlingen zullen worden bereikt.


Voortgang werving per vereniging
55 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page