top of page

Werk in de regio in beeld middels een virtual reality experience

Bijgewerkt op: 4 mei 2020

Leerlingen van het TMC testen The Mini Maze

Jong kiezen

Leerlingen dienen vroeg te kiezen voor profielen en keuzes te maken voor het beroepsonderwijs. Om goed te kunnen kiezen is het handig om een goed beeld te hebben van de kansen en mogelijkheden in de regio, en om er achter te komen wat bij ze past!


Platform Scholen & Bedrijven Noord Groningen Binnenkort kunnen scholen gebruik gaan maken van het Platform Scholen & Bedrijven Noord Groningen. Zij kunnen kiezen welke bedrijven ze uitnodigen voor een bedrijfspresentatie, workshop, demonstratie… of naar welk bedrijf ze willen gaan op bedrijfsbezoek. Ook kunnen ze middels dit platform snuffelstageadressen vinden.

In deze regio liggen ook veel kansen in bedrijven die moeilijk toegankelijk zijn voor jongeren, denk aan een chemiefabriek of windmolenparken op zee. Om leerlingen toch de mogelijkheid te geven om binnen deze bedrijven te kijken en het werk te beleven is er een VR-experience gebouwd. The Mini Maze is het prototype. 30 derdeklassers hebben op dinsdag 17 december dit prototype getest!


VR-experience Werk in de regio In het afgelopen jaar is het prototype The Mini Maze ontwikkeld. Dit is een VR-experience voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs. Het Groningse bedrijf VRROOM heeft The Mini Maze samen met 3 bedrijven uit de regio ontwikkeld, namelijk met Niestern Sander, Engie, en Teijin. SBE was de aanjager vanuit de bedrijfskant.


In 2020 wordt The Maze gebouwd. Het doel is om 20 bedrijven/ beroepen in 20 minuten te laten beleven door leerlingen. The Maze helpt bedrijven uit Noord Groningen met het profileren van specifieke beroepen, zodat zij hopelijk in de toekomst voldoende beschikbare werknemers kunnen vinden. Leerlingen krijgen met behulp van deze VR-experience een concreet beeld van een beroep op de werkvloer. Het visualiseert namelijk alle informatie in een 3D-omgeving. Dit zorgt voor een levensechte ervaring.

Vanuit het project Sterk Techniekonderwijs wordt binnenkort de VR-productie van de sector techniek ontwikkeld. Kansrijke Groningers is voornemens om andere sectoren te gaan belichten, zoals de zorg.


Reacties van de leerlingen

De leerlingen waren erg enthousiast over hun VR-belevenis. Een aantal reacties: “Ik vond het leuk en spannend, echt vet cool, het was heel leuk en leek heel realistisch, vond het wel leuk, beetje eng, is wel mooi dat je iets kan zien wat je normaal niet makkelijk kan zien”.

96 weergaven

Comentarios


bottom of page