top of page

Leerkrachten PO getraind om VR in te zetten in lessen

Appingedam 4-3-2024


Op woensdag 7 februari werd de training voor het gebruik van de VR-set aan bijna 20 onderwijsprofessionals van Stichting Ommeriek gegeven. De aanwezigen waren erg enthousiast en hebben kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld op de Chinese muur te wandelen of in het Colosseum te zijn.Wat geleerd in de VR-training?

De deelnemers weten na het volgen van de training de hardware en software zelfstandig te bedienen en hoe je 3D toe kunt passen tijdens je lessen. Tijdens de training hebben ze gebruik gemaakt van “Google Expeditions”, echter hebben ze ook gezien dat er veel meer platforms zijn die je in kunt zetten.Hoe aan de 'Redbox VR' gekomen?

In 2023 is er namens de ICT werkgroep van Kansrijke Groningers een VR-set besteld. De bovenschoolse ict`ers van stichting Ommeriek hadden de set vorig jaar op de Bett (grootste ict beurs van Europa) gezien en waren hier erg enthousiast over. De aanvraag werd ingediend, gehonoreerd en de set kon worden besteld. Het duurde vervolgens een aantal maanden voordat de VR-set arriveerde, omdat deze uit het buitenland moest komen.


Voor PO-scholen van Stichting Ommeriek:

De deelnemers kunnen de kit bij toerbeurt lenen, zodat zoveel mogelijk leerlingen (en uiteindelijk ook andere collega`s) ermee in aanraking komen.


Vereniging Kansrijke Groningers

Het 'Programma ICT’ van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten/ docenten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt.


Het ‘Programma ICT’ wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen, gemeente Het Hogeland, gemeente Eemsdelta, gemeente Midden-Groningen en gemeente Groningen.


Meer weten over het programma ICT en de andere programma’s van Kansrijke Groningers? Kijk op www.kansrijkegroningers.nl
68 weergaven

Comments


bottom of page