top of page

Jonge ONDERNEMERS succesvol op WEvent Middelstum

25 mei 2022


Uitgelaten kinderen, de geur van heerlijk eten, springkussens, een relaxerette, diverse uiteenlopende workshops, fictieve productpresentaties en sollicitatiegesprekken (VO), vrolijke marktkraampjes, lachende gezichten, live muziek, een open podium en bedrijvigheid alom. Het WEvent in en om kindcentrum WIJland op woensdag 25 mei was een daverend succes. Dankzij een helder plan, strakke organisatie, goede samenwerking, de hulp van veel vrijwilligers en last but not least: het enthousiasme van de kinderen.


De leerlingen hebben prachtige producten ontwikkeld en goed verkocht!


Ondernemerschap op de kaart

Het doel van dit evenement was meervoudig. Een zeer belangrijke doelstelling van directrice van OJS de Wilster, Els Stoepker, is om basisscholen te stimuleren ondernemerschap op de kaart te zetten. Want zoals zij zegt: ‘Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter!’ In aansluiting hierop werd het plan opgevat om geld in te zamelen, zodat een kind in Senegal de kans krijgt om naar school te gaan. Nadat in 2019 het meubilair van OJS de Wilster aan de Anna Hinkemaschool in Kafountine was geschonken, was dit een mooie volgende stap. Daarnaast was dit de perfecte manier om iets op te zetten om verbinding te maken met de buurt, ander scholen en ondernemers uit de regio.


Leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs hebben hun bedrijfsideeën gepitcht voor een jury.


Integrale samenwerking

Naast OJS de Wilster waren er diverse andere partijen betrokken bij het WEvent. De twee andere basisscholen uit het dorp, kinderopvang Kids2b en de bibliotheek hebben meegewerkt om het mogelijk te maken. Dorpsbelangen, Historische Vereniging Middelstum en Middelstroom boden ook steun, en veel middenstanders hielpen door het doen van een donatie. Financiële steun voor het WEvent kwam vanuit Kansrijke Groningers en het SNS Fonds Middelstum.


De enorme verscheidenheid aan workshops bood de kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.


Pilot voor andere scholen

Els is samen met Eltjo Smit van het Hogeland College Warffum voorzitter van de werkgroep Ondernemen bij Kansrijke Groningers. Een evenement als dit stond al langer op de planning. Het kan gezien worden als een pilot om te laten zien dat er meer mogelijk is. Els: “Voor de kinderen levert een evenement als dit een verbreding van hun horizon op. Op het gebied van ondernemerschap, maar ook zeker doordat ze een nieuwe cultuur leren kennen. Als ik kijk naar het stukje kansrijk onderwijs, dan denk ik dat we weer wat meer verbinding hebben gecreëerd tussen de scholen in de regio. Veel kinderen gaan voor het VO naar Groningen. Hopelijk hebben we door deze samenwerking het Hogeland College weer zodanig op de kaart gezet, dat meer kinderen hiervoor zullen kiezen.”

57 weergaven

Comentários


bottom of page