top of page

Derde prijs voor ondernemende leerlingen uit Appingedam!

Succesreeks Junior Company La Vela zet door!


Afgelopen zaterdag heeft een van de junior companies van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum weer een prijs gewonnen.


In winkelcentrum Paddepoel in Groningen kregen zij samen met 30 andere teams van jonge ondernemers de kans om met een eigen marktkraam hun dienst of product te verkopen aan het winkelend publiek. De ondernemende meiden van La Vela scoorden hoog. Hun stand viel op, ze opereerden als team met coole zwarte T-shirts met logo en waren duidelijk gericht op de doelgroep. Ze stonden niet alleen achter hun marktkraam maar verwelkomden klanten ook vóór hun kraam en dat alles niet zonder resultaat.



De presentatie en verkoopskills van de meiden werden beloond met een derde prijs. Bovendien maakten zij veertig klanten blij met hun handgemaakte milieuvriendelijke vegan kaarsen.


Geweldig om te zien hoe zij als team hun ondernemende vaardigheden ontwikkelen.


Kansrijke Groningers

Dit programma van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle kinderen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Het programma Ondernemen wordt mogelijk gemaakt met middelen van Economic Board Groningen en het Nationaal Programma Groningen en wordt uitgevoerd door Jong Ondernemen en de scholen.



101 weergaven
bottom of page