top of page

Publieksdag Microscopie zaterdag 4 november

18 okt. 2023

Op 4 november viert Stad en Ommeland, van Lauwersoog tot Bourtange, het platina jubileum van de Nobelprijs Natuurkunde van Frits Zernike. Dat betekent dat Zernike 70 jaar geleden de Nobelprijs heeft gewonnen. Op bijna 70 bijzondere plekken staan 70 microscopen opgesteld om de micro-wereld te ontdekken. Bezoekers worden aangemoedigd zelf objecten ter studie mee te brengen. Op 10 plekken staat ook een fase contrast microscoop van de internationaal toonaangevende firma Zeiss, gebaseerd op de uitvinding van Frits Zernike.

Ook bij de beide vestigingen van De Jonge Onderzoekers staan microscopen opgesteld en kun je gaan onderzoeken. dat kunnen verschillende dingen zijn. Heb je iets heel kleins wat je graag aan een nader onderzoek wilt onderwerpen? Of onderzoek een haar van je hoofd of een druppeltje spuug! Ook kun je buiten op zoek gaan naar iets wat je graag wilt onderzoeken, zoals een veertje of een blaadje dat net van de boom is gewaaid. De keuze is reuze!

DJO Groningen is gevestigd aan de Dirk Huizingastraat 13 in Groningen. Open tussen 11.00 en 16.00 uur. Toegang voor het lab is gratis. Graag melden bij binnenkomst dat u voor microscopiedag komt. Opgave is niet nodig.

DJO Eemsdelta is gevestigd in de Campus Club naast de campus in Appingedam. Pastorielaan 2 in Appingedam. Speciaal op zaterdag geopend voor de microscopiedag tussen 12.00 en 15.00 uur. Opgave is niet nodig.

 

bottom of page