top of page

Opstart activiteiten De Jonge Onderzoekers Eemsdelta

31 jan. 2022

Nu er weer mag starten we ook in Eemsdelta onze activiteiten op. Programmeren op maandagavond vond al weer twee keer ‘live’ plaats en vanaf komende donderdag is er tot aan de voorjaarsvakantie een leuk aanbod op donderdagmiddag. Na de voorjaarsvakantie start er een nieuwe serie mini-cursussen.


Magic Box

Deze activiteit is alleen open voor de deelnemers die voor de kerstvakantie hun werkstuk niet konden afmaken in verband met de lockdown.


LEGO Spike

Bouw en programmeer een LEGO-robot en laat de robot missies uitvoeren. Hoe beter je de robot programmeert hoe preciezer hij de opdrachten uitvoert. Je hoeft geen kennis te hebben van programmeren. Met de programmeertaal Scratch! leer je in kleine overzichtelijke stappen welke commando’s je aan de robot kunt geven.


Knikkerbaan bouwen

Wist je dat je met papier prachtige bouwwerken kunt maken die ook nog eens heel stevig zijn? Dat kun je in drie middagen helemaal zelf ontdekken door aan de slag te gaan met het bouwen van een knikkerbaan. Dat klinkt simpel, maar voor een bouwwerk van papier dat je gaat belasten met zware knikkers van glas, heb je verschillende bouwtechnieken nodig. Je leert hoe je papier en karton kunt ‘rillen’, knippen, vouwen en plakken, op zo’n manier dat je er de prachtigste constructies mee kunt maken. Maar je leert ook over valversnelling en middelpuntvliedende kracht, begrippen uit de mechanica die te maken hebben met hoe voorwerpen zich bewegen en de krachten die daarmee samenhangen. Na afloop van de minicursus kun jij uitleggen wat de overeenkomst is tussen jouw knikkerbaan en de supersnelle achtbaan in jouw favoriete pretpark.


Aanmelden voor LEGO Spike of Knikkerbaan bouwen 

bottom of page