top of page

DJO ED organiseert minicursus luchtdruk in bibliotheek Delfzijl

7 feb. 2022

Lucht; je ziet het niet maar je weet dat ’t er is. Wat heb je eigenlijk aan lucht? Kun je lucht gebruiken? En zo ja, voor wat?

Heb je zin om een leuk werkstuk te maken en van alles te ontdekken over lucht en luchtdruk? Geef je dan op voor de minicursus Expeditie Luchtdruk op woensdagmiddag 2, 9 en 16 maart. In drie middagen ontdek je verschillende dingen die je met lucht kunt doen.

Je onderzoekt wat luchtdruk is, hoe je lucht kunt gebruiken om een voorwerp voort te bewegen en waarom een helikopter lucht nodig heeft om te kunnen vliegen. Tijdens elke bijeenkomst maak je een werkstuk dat je na afloop mee mag nemen naar huis.

Als een echte wetenschapper start je met een onderzoeksvraag en het uitwisselen van ideeën over hoe je denkt dat het zit. Om erachter te komen of jouw ideeën en die van de andere deelnemers kloppen, maak je een werkstuk dat antwoord geeft op de onderzoeksvraag. Na afloop bespreken jullie samen de onderzoeksresultaten en kijk je of deze aansluiten bij de verwachtingen die jullie aan het begin hadden.


Wanneer: woensdagmiddag 2 maart, 9 maart, 16 maart

Waar: bibliotheek Delfzijl

Hoe laat: van 15.00 uur tot 16.30 uur

Kosten: 9 euro

bottom of page