top of page
Doel:

'Inspireer en interesseer jongeren in de wereld van techniek door middel van activiteiten in de maakplaats Appingedam'. ‘De Jonge Onderzoekers Eemsdelta’ is de leverancier.

 

Maakplaats voor techniek en creativiteit voor jongeren in Eemsdelta-regio

Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en omgeving, die graag met techniek bezig zijn, nieuwe dingen willen leren en het leuk vinden om zelf iets te maken of te bouwen, kunnen in hun eigen buurt terecht bij De Jonge Onderzoekers Groningen (DJOG). Want sinds mei 2019 organiseert DJOG toffe cursussen in een technieklokaal van het Noorderpoortcollege.

Ontwikkeling:

  • Aanbod: De Jonge Onderzoekers biedt kennis en kunde over techniek en wetenschap in de vorm van educatieve activiteiten aan. Dit gebeurt op een speelse en toegankelijke wijze, voor jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. 

  • Start: Op 13 mei 2019 vond de aftrap plaats van de activiteiten van De Jonge Onderzoekers in Appingedam. Zeventien kinderen, van acht tot vijftien jaar, begonnen aan de cursus programmeren met mBot en Arduino.

  • Eerste cursus: Op 16 mei startte de eerste cursus hout en elektronica.

  • Gratis aanbod: Tot aan de zomervakantie 2019 kunnen kinderen gratis meedoen aan de activiteiten van De Jonge Onderzoekers op maandagavond en donderdagmiddag.

  • Uitbreiding programma: Vanaf schooljaar 2019/2020 breidt De Jonge Onderzoekers het programma-aanbod uit, onder andere met wetenschap- en technieklessen voor scholen in Noord- en Midden-Groningen. De lessen duren een dagdeel en kunnen gegeven worden op school, maar scholen kunnen ook met hun leerlingen naar De Jonge Onderzoekers komen en de les volgen in het technieklokaal van Noorderpoort aan de Opwierderweg 2 in Appingedam.

  • Regiofinale van de First Lego League: Op zaterdag 7 december heeft De Jonge Onderzoekers Eemsdelta de regiofinale van de First Lego League in Appingedam georganiseerd. De league is druk bezocht.

  • Samenwerking: DJOG werkt vanuit de nieuwe locatie in Appingedam nauw samen met partners in de regio, waaronder Economic Board Groningen, Kansrijke Groningers, de basisscholen, de BSO’s, SVO Eemsdelta, Noorderpoort en het plaatselijk bedrijfsleven.

OPBRENGST

Doelgroep

Jongeren

Bereik

981

Doelgroep

Leerkrachten

Bereik

23

Doelgroep

Bezoekers

Bereik

540

OPBRENGST
IN DETAIL

Wetenschap en technieklessen op scholen

tabel 1-2-1 uitgelicht.png
tabel 1-2-2 uitgelicht.png

Cursussen programmeren en hout en elektronica, feestelijke opening en First Lego League

tabel 1-2 uitgelicht-.png
RESULTATEN-PICTO.png

TECHNIEK

1

bottom of page