top of page

1

TECHNIEK

Team City Channel tweede in categorie robotontwerp tijdens Benelux finale FIRST LEGO League

18 apr. 2021

Teams It’s PlayTiMe (Groningen), City Channel (Stadskanaal), Replay Robots (Coevorden) en KaSaNiFe (Leeuwarden) kwamen als winnaars uit de bus tijdens de regiofinales van de FIRST Lego League. Zaterdag 17 april jl. maakten zij kans op de felbegeerde Champions Award tijdens de grote Benelux finale.

Tijdens de regiofinales in maart presenteerden de teams hun resultaten aan een jury en speelden zij drie robotwedstrijden. Per onderdeel waren er punten te verdienen. Uit iedere regiofinale ging het team met de meeste punten door naar de Benelux finale.


Dit jaar was het door corona voor de teams bijna onmogelijk om bij elkaar te komen voor overleg en om te oefenen. De voorbereidingen vroegen daardoor extra inzet en doorzettingsvermogen. Van ieder wedstrijdonderdeel moest bijvoorbeeld een filmpje worden gemaakt en ook de robotruns op de wedstrijdtafels moesten door de teams zelf gefilmd en ingestuurd worden. De regiofinales werden volledig online gehouden en ook de Benelux finale van afgelopen zaterdag was helemaal online.


De teams uit Groningen, Friesland en Drenthe woonden de Benelux finale bij vanuit Ubbo Emmius in Stadskanaal. Uiteraard coronaproof, ieder team vanuit een eigen lokaal. ‘S Ochtend vonden de jurysessies plaats en speelden de teams twee robotruns. Vanaf 13.00 uur was er een live stream met presentatoren, muziek en verslaggeving vanuit verschillende locaties in Nederland. Rond 15.00 uur werd de uitslag bekend gemaakt. Een team uit Delft won de Champions Award. De meiden van City Channel eindigden op de tweede plek in de categorie Robot ontwerp. Een mooie prestatie!
nieuws 1.jpg
bottom of page