top of page

KG kan programma’s meerjarig continueren en verrijken middels toegekende NPG-subsidie

16 februari 2021

Vrijdag 15 februari kregen we een prachtig bericht van het Nationaal Programma Groningen, waarin ons is meegedeeld dat de ingediende subsidie-aanvraag voor onze activiteiten is goedgekeurd.

De toekenning is een mooie erkenning, vinden we, voor wat we al doen en nog van plan zijn. In het verslag van de commissie die onze plannen tegen het licht heeft gehouden en goedgekeurd staan louter dubbele plussen. De commissie is vooral positief over de duurzaamheid van het programma. Geen kortlopende projecten maar een duurzaam programma met heldere programmalijnen en met veel betrokken scholen. Vooral met de erkenning van de commissie dat de inzet op schoolontwikkeling en cultuurverandering gezien wordt als waardevol, zijn we erg blij.

We zijn echt blij dat we de voortgang en de toekomst van ons programma meerjarig hebben kunnen borgen. Concreet betekent dit dat er financiën (€ 2.123.000,-) zijn voor alle 4 programmalijnen van 2021 t/m 2024 om de programma’s te continueren en om programma’s te verrijken.Het gaat om de volgende programmalijnen:


1 ICT (in samenwerking met Basicly) en Techniek (in samenwerking met De Jonge Onderzoekers Eemsdelta)

2 Ondernemen (in samenwerking met Jong Ondernemen)

3 Talent, Loopbaan en Ambitie en Gelijke kansen

4 Werk in de regio
Over Kansrijke Groningers

Kansrijke Groningers is een samenwerkingsverband van schoolbesturen voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, en meerdere noordelijke bedrijven. Alle 22 onderwijsbesturen met zo’n 120 scholen uit Noord- en Midden-Groningen zijn lid. Leerkrachten, docenten, mentoren, decanen, teamleiders, bestuurders en bedrijven werken samen aan toekomstproof onderwijs en een goede aansluiting op de (toekomstige) arbeidsmarkt door het ontwikkelen van doorgaande onderwijsleerlijnen en / of onderwijsprogramma’s. Kansrijke Groningers wordt gesubsidieerd door de vier aardbevingsgemeenten, Economic Board Groningen, de provincie Groningen en het Rijk.

bottom of page