top of page

4

WERK IN DE REGIO

100 activiteiten op het Platform Scholen & Bedrijven!

platforrm.png

14 dec. 2021

In september jl. is Kansrijke Groningers gestart met het werven van bedrijven om zich aan te sluiten bij het Platform Scholen & Bedrijven. Gisteren plaatste Telemissie uit Garsthuizen de 100ste activiteit op het platform. De eerste grote mijlpaal werd hiermee bereikt.

Er ontstaat nu al een grote diversiteit aan bedrijven, van bedrijven die actief zijn in de zorg en techniek, tot aan internet & marketing. Dit is erg positief. Leerlingen kunnen zich hierdoor zo breed mogelijk oriënteren op de mogelijkheden van de arbeidsmarkt in de regio Noord-Groningen. Volgens Annelot Wagenaar: "Je ziet dat veel verschillende bedrijven zich bewust worden van de urgentie van het platform. Een mooi voorbeeld is dat scholen zich realiseren dat ze jongeren niet alleen in opleidingen kunnen voorzien, maar ook een belangrijke speler zijn op de huidige arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen ook zij een grote rol spelen in de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Zo zijn er opleidingscentra die via het platform aandacht creëren voor beroepen als bouwvakker of operationeel technicus, maar ook op scholen zijn natuurlijk diverse beroepen mogelijk. Niet alleen in het lesgeven, maar ook op vlakken als de administratie of onderhoud aan de gebouwen. Binnen ieder bedrijf worden vaak veel verschillende beroepen uitgeoefend waar leerlingen zich op kunnen oriënteren, het is mooi om te zien dat dit binnen ondernemingen ook wordt ingezien en actie wordt ondernomen door aanbod te plaatsen op ons platform''.


Maar we zijn er nog niet zegt Simone Laan, coördinator Werk in de Regio. "Kansrijke Groningers gaat actief verder met het werven van bedrijven uit de regio. In de zomer van 2022 willen we 1000 stippen op de kaart hebben staan. Om dit te bereiken blijven we campagne voeren en hebben we een team gevormd om bedrijven actief te benaderen. Het platform is sinds september live gegaan en we zien dat er steeds meer bekendheid ontstaat. Meer bedrijven melden zich aan en tippen ook andere bedrijven om mee te doen met ons initiatief. Dit is heel mooi om te zien!"


''De gesprekken die ik met bedrijven heb zijn erg leuk en ik word helemaal enthousiast van alle mogelijkheden die ze te bieden hebben voor jongeren. Zo sprak ik met een Ingenieursbureau die leerlingen graag enthousiast wil maken voor verschillende beroepen in de techniek. Ze zijn nu, maar ook in de toekomst op zoek naar goed personeel, van archeologen tot data-specialisten, van 3D-ontwerpers tot milieukundige experts en van landmeters tot geo-ict'ers. Leerlingen kennismaken met deze beroepen tijdens een bedrijfsbezoek, bedrijfsopdracht, gastles, meeloopdag, snuffelstage of workshop.''
Wil je meer weten over het Platform Scholen & Bedrijven? Kijk dan snel op platform.kansrijkegroningers.nl

bottom of page