top of page

Ontmoet & Onderneem in optima forma op Campus VO Eemsdelta! Junior Companies presenteren!

26 jun. 2023

Negen junior companies verrasten dinsdagavond 20 juni hun trouwe supporters met een presentatie in hun in eigen bedrijfsstijl aangeklede lokaal. Elk team verzorgde dit tweemaal. En dat had gezien de grote belangstelling ook wel drie keer gekund. De tribune was tot de nok gevuld met leerlingen, ouders, vrienden, mentoren, vakcollega’s, schoolleiding en externe samenwerkingspartners. Er stonden drie rondes op het programma. Voorafgaand pakten de juniors gezamenlijk het podium en pitchen negen maal 30-seconden. Daarna was het aan de bezoekers om te besluiten welke drie bedrijfspresentaties ze wilden bijwonen.


Velen - en zeker de leerlingen - denken bij Jong Ondernemen aan winst maken én zien het als een aantrekkelijk praktisch alternatief voor een profielwerkstuk. Dat laatste is het zeker, en natuurlijk als aan het eind winst te verdelen is, is dat natuurlijk een mooie bijvangst. De échte winst is dat zij hebben leren samen te werken. Een team te vormen met waardering voor elkaars talenten en ruimte voor ieders tekortkomingen. Wendbaar worden als het tegenzit, kansen pakken als die zich voordoen. Leren door te doen. Elk team kent zijn eigen teleurstellingen en uitdagingen. En tijdens de presentaties ging het niet alleen over de successen maar ook over kleinere en soms grotere crisismomenten.En er staat al weer een nieuwe lichting teams te trappelen om te starten. Ze hebben deze avond hun eerste stappen gezet op hun ontdekkingsreis. Waar dit hen zal brengen, hopen we over een jaar mee te beleven.


Tot slot onderschrijven de docenten Dorien, Georg, Heleen, Sylvia en Ben een observatie van een bezoeker die meldde… ik was erg onder de indruk van de producten, maar nog meer van de presentaties die de groepen hebben gegeven. Wat een doorzettingsvermogen, creativiteit, samenwerking en vooral plezier.


Vereniging Kansrijke Groningers

Het ‘Programma Ondernemen’ van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten/docenten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Het ‘Programma Ondernemen’ wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen, gemeente Het Hogeland, gemeente Eemsdelta, gemeente Midden-Groningen en gemeente Groningen.


Meer weten over het programma Ondernemen en de andere programma’s van Kansrijke Groningers? Kijk op www.kansrijkegroningers.nl


Nieuwsbericht geschreven door: Ben de Vriesbottom of page