top of page

Regiofinales FIRST LEGO League Groningen & Eemsdelta groot feest

5 feb. 2023

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari vonden de regiofinales van de FIRST LEGO League plaats voor scholen uit de provincie Groningen. De finales vonden plaats op de nieuwe campus in Appingedam. Als vanouds was het weer een groot feest voor alle deelnemers en hun teamcoaches

Goed voorbereid verschenen de teams aan de start, klaar voor de robot battles en hun jury-presentaties. Allemaal hadden ze maar één doel: de Champion Award en een ticket voor de landelijke finale op 18 maart in Delft. Maar tussen de battles en de jurybezoeken door was er ook tijd om te kletsen, plezier te maken en te kijken naar de andere teams. De sfeer zat er op beide dagen goed in.

Op vrijdag lukte het De Hete Pepers (Harens Lyceum) om deze zeer gewilde prijs te bemachtigen. Op zaterdag was het team Robowings van het Dollard College dat er met de prijs vandoor ging. Zij ontvingen de beker met de grote oren uit handen van Wethouder van Onderwijs Meindert Joostens. Een extra ticket voor de landelijke finale was voor It’s Play TiMe dat voor de derde keer op rij een ticket wist te winnen.

We kijken terug op twee prachtige dagen en we wensen de winnende teams heel veel succes tijdens de landelijke finale.


De organisatie van de regiofinales werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Eemsdelta, Stichting VO-Eemsdelta en STO Noord-Groningen.

bottom of page