top of page

It’s play TiMe en Robowings winnaars regiofinale First LEGO League

22 mrt. 2022

Het was een spannende regiofinale, afgelopen zaterdag in Appingedam. In een bruisende arena probeerden alle deelnemende teams elkaar af te troeven met hun LEGO robots op een speciale wedstrijdtafel. De ene missie na de andere voerden de robots uit. En met iedere geslaagde missie werden punten verdiend. Uiteindelijk rolden It’s play TiMe en Team Robowings als winnaars uit de bus. Beide teams hebben daarmee een ticket in de wacht gesleept voor de Benelux finale op 21 mei in Rotterdam.

Bijna weer als vanouds

Vanwege Corona vond de finale in iets aangepaste vorm plaats. In drie blokken van maximaal acht teams werden de wedstrijden gespeeld en lieten de teams zien welke innovatieve en creatieve oplossingen zij hadden bedacht bij het thema Cargo Connect. De presentaties aan de jury, de robot battles op de wedstrijdtafel; na de saaie online finale van vorig jaar was de bekende ‘vibe’ gelukkig weer te voelen. Het was alleen iets minder druk dan normaal tijdens een regiofinale maar de sfeer was top.


Benelux finale

It’s play TiMe en Robowings scoorden op alle onderdelen (robot battles, onderzoek, techniek van de robot) de meeste punten. Dit maakte hen de over all winnaars van de regiofinale. Behalve een mooie beker van LEGO en eeuwige roem, nemen de teams ook een ticket voor de Benelux finale mee naar huis. It’s play TiMe is al een beetje gewend aan winnen. Dit team veroverde ook vorig jaar een ticket voor de Benelux finale. Samen met Robowings mogen ze in mei nogmaals laten zien wat ze waard zijn.

Team Hybride Transport maakt in mei kans op de BIA, de Benelux Innovation Award. Deze prijs is voor het team met het beste innovatieve idee rond het jaarlijkse thema. Dit idee is op basis van eigen onderzoek onderbouwd met goede argumenten en voorzien van een gedegen presentatie. Tijdens de Benelux finale mogen de teamleden hun idee nogmaals presenteren om in aanmerking te komen voor de BIA.

We wensen de drie winnende teams heel veel succes in mei. En we hopen iedereen na de zomervakantie weer terug te zien voor een nieuw seizoen First LEGO League.

De regiofinale werd mogelijk gemaakt middels een financiële bijdrage van de Emmaplein Foundation.

bottom of page