top of page

6 februari 2020

bericht 2.jpg

Buzzers en Bellen: cursus elektronica voor kinderen in Appingedam!

Iedere dag gebruik je apparaten die werken op een accu of batterij, of die het pas doen als je de stekker in het stopcontact steekt. Dergelijke apparaten maken ons leven makkelijker en leuker, maar weet jij hoe ze werken?

Als je wel eens een (kapot) apparaat open hebt gemaakt weet je dat er binnenin een wirwar te zien is van metaaldraden, plastic plaatjes en kleine onderdeeltjes in allerlei vormen en kleuren. Een bonte verzameling waarvan het voor de meeste mensen een raadsel is hoe het werkt, waar ieder onderdeel voor is en hoe alles met elkaar samenwerkt.

Maar dat mysterie ga jij ontrafelen! Want in deze cursus leer je de beginselen van de elektronica; wat stroom en wat spanning is, hoe je een stroomkring maakt, wat de verschillende onderdeeltjes (componenten) doen en hoe ze kunnen samenwerken. Je leert solderen en eenvoudige schakelingen maken. In vier bijeenkomsten werk je toe naar een eindproduct, bijvoorbeeld een alarminstallatie, een zenuwspiraal of een telegraaf.

Na het volgen van deze cursus heb je een basisbegrip van elektronica en heb je ontdekt hoe elektrische apparaten werken.

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Locatie

Technieklokaal De Jonge Onderzoekers Eemsdelta
Opwierderweg 2, Appingedam

Data en tijden

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagmiddag, van 15.00 uur tot 16.30 uur.
De cursusdata zijn 4, 11, 18 en 25 maart.

Kosten

De kosten bedragen 10,00 euro voor de hele cursus, te voldoen na aanmelding, voorafgaand aan de eerste cursusdag.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 2 maart via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl onder vermelding van aanmelding cursus elektronica.

Bijzonderheden

Omdat er een opbouw in de cursus zit, is het van belang dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent.

bottom of page