top of page

4

WERK IN DE REGIO

Het eerste doel van 'Platform Scholen & Bedrijven' is behaald: meer dan 1000 "stippen" op de kaart!

12 jul. 2022

In september 2021 lanceerde Kansrijke Groningers in samenwerking met Teamspot.nl het nieuwe ‘Platform Scholen & Bedrijven’. Met onder andere behulp van een advertentiecampagne op LinkedIn en een belactie onder leiding van stichting OTP Groningen, werkten we naar ons eerste doel: vóór de zomervakantie 1000 “stippen op de kaart”. Goed nieuws: het doel is al behaald!

Op ‘Platform Scholen & Bedrijven’ plaatsen bedrijven verschillende activiteiten om scholieren kennis te laten maken met het werkveld. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsbezoeken, maar ook opdrachten, stages, workshops en gastlessen. Op deze manier laten zij de jongeren uit Noord Groningen (Het Hogeland en Eemsdelta) zien wat de mogelijkheden zijn én dat een carrière in een mooie sector helemaal niet ver van huis hoeft te zijn.


Waarom is dit zo belangrijk? Scholieren ontdekken hun capaciteiten en talenten al op de basisschool. Wanneer ze op jonge leeftijd al bewust zijn van de mogelijkheden die de regio biedt, kunnen ze hun talenten en capaciteiten hier beter op afstemmen. Dit maakt deze scholieren gemotiveerder én zelfverzekerder. Ook helpt het hen later op school betere, weloverwogen profielkeuzes te maken en beroepsopleidingen te kiezen.

Campagne: 1000 stippen vóór de zomervakantie


In september ging het platform van start en werden bedrijven in de regio actief door Kansrijke Groningers geworven. Dit leverde binnen een aantal maanden al de eerste 100 activiteiten op.

Om meer bekendheid te genereren is onder andere in november flink geflyerd op de Promotiedagen in MartiniPlaza, ging een bel-team onder leiding van Stichting OTP Groningen aan het werk én startten we een online advertentie campagne op LinkedIn die je misschien voorbij hebt zien komen. Het doel? 1000 activiteiten vóór de zomervakantie. En dat is gelukt!
1000-ste stip

Op 28 juni plaatste HTG uit Delfzijl met hun activiteit: bedrijfsopdracht de 1000ste stip! HTG, een internationale distributeur, doet mee met maar liefst 3 activiteiten: een bedrijfsopdracht, workshop en ‘coach junior company’. Bekijk de inmiddels 1000+ stippen op de kaart >
Meld je aan!

Wil jij met jouw bedrijf ook bijdragen aan een duurzame arbeidsmarkt in de regio? En tegelijk jouw bedrijf en sector op de kaart zetten en hiermee investeren in toekomstig personeel? Of ben je leerkracht en wil je de activiteiten voor jouw scholieren inzetten? Ga dan naar Platform ‘Scholen & Bedrijven’ voor meer informatie en meld je aan.


Ook wanneer jouw bedrijf of school buiten het huidige gebied ligt, maar binnen provincie Groningen, ben je van harte uitgenodigd. Ga naar ‘Platform Scholen & Bedrijven’ >Kansrijke Groningers

Het ‘Platform Scholen & Bedrijven’ van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Het ‘Platform Scholen & Bedrijven’ is een samenwerking van Kansrijke Groningers met Teamspot.nl en wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen en de gemeente Eemsdelta.

bottom of page