4 dec. 2022
This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content.
Op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum volgen dit jaar 52 bovenbouw leerlingen het programma van jong ondernemen van Kansrijke Groningers. Bij dit programma worden ze begeleid bij het opzetten van een eigen junior company. Naast dat ze zelf een bedrijfje gaan opzetten volgen de leerlingen gastlessen, gaan ze op bedrijfsbezoeken en doen ze mee aan landelijke evenementen.
Op dinsdag 29 november was Gert de Groot te gast op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum om te spreken over zijn loopbaan als ict-ondernemer.
Vanaf de tribune luisterden de jonge ondernemers geboeid naar zijn levensverhaal. Het lukte hem op eigen kracht zonder geld van de bank een dienst te ontwikkelen die mensen blij maakt en waarvoor ze bereid zijn te betalen. Zo ontwikkelde zijn bedrijf in 1997 Appingedam.nl. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en verzorgt webdesign, marketing en drukwerk onder de naam Landstra de Groot Online Media
Gert vroeg de leerlingen naar het verhaal achter hun product, de beoogde doelgroep en het probleem dat zij met hun product zouden gaan oplossen. Hij vertelde dat het bij hem startte met geloof in zijn product en eigen kunnen, daarna zorgen dat je kunt overtuigen met je verhaal en natuurlijk waarmaken wat je belooft: ontzorgen en problemen oplossen.
Heb je een plaatsje veroverd in de harten van je klanten, blijf dan werken aan verbetering van je service en blijf bereid flexibel te reageren op ongeplande gebeurtenissen. Na 25 jaar bleken de coronamaatregelen niet alleen de wereld maar ook zijn bedrijf op zijn kop te zetten. Na een stevige reorganisatie is het gelukt om zijn 100+ klanten tevreden te houden. En niet onbelangrijk: nadat de medewerkers hun salaris hebben ontvangen blijft er voldoende over als winst om zelf van te leven.
Nieuwsbericht geschreven door docent Ben de Vries.
De gastspreker is gevonden door te zoeken op gastlessen op het Platform Scholen & Bedrijven van Kansrijke Groningers.
Vereniging Kansrijke Groningers
Het 'Programma Ondernemen' van Kansrijke Groningers maakt onderdeel uit van een viertal programmalijnen (ICT & techniek/ondernemen/talent, loopbaan & ambitie/werk in de regio) die gedurende een hele schoolgeneratie worden aangeboden. Met de opgedane kennis, vaardigheden en ervaring bij leerkrachten/ docenten kunnen deze onderdelen opgenomen worden in de reguliere programma’s van de scholen. Ultiem doel is dat alle 17.500 leerlingen uit de regio 100% kansrijk zijn op de arbeidsmarkt.
Het ‘Programma Ondernemen’ wordt mogelijk gemaakt met middelen van het Nationaal Programma Groningen.