top of page

SYMPOSIUM

KANSRIJKEGRONINGERS_INVITE_9OKTOBER2019_

WOENSDAG 9 OKTOBER, DELFZIJL

SYMPOSIUM
KANSRIJKE GRONINGERS 1.0

Het symposium gaat over innovatie in en kansen voor onze regio. En over uw rol als ondernemer, bestuurder of bewoner in deze nieuwe tijd van permanente verandering.

We zijn met zijn allen op weg naar een lerende en innoverende samenleving. Ook hier in Noord Groningen. En iedereen doet mee! Dat is het idee, echter, veel ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden - op alle niveau’s - worstelen met deze koers van vernieuwing. Ze voelen de noodzaak, maar hebben de juiste richting nog niet gevonden. Hoe zorgen we dat iedereen meedoet? Hoe zorgen we dat we in onze regio de juiste talenten hebben en houden? Hoe wordt onze regio en hoe worden wij - ondernemers, onderwijs en overheid - futureproof? 

 

Dagvoorzitter Edwin Pasveer heet u van harte welkom. Waarna Drs. Willem Foorthuis, lector van de Hanzehogeschool en Innovatiewerkplaats Eemsdelta u meeneemt in een boeiend verhaal over een elkaar versterkende relatie tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Aansluitend sprankelende interviews en een interactieve forumdiscussie met ondernemers en bestuurders uit onze regio. 

BENT U ERBIJ?

MELD U DAN AAN MET HET INSCHRIJFFORMULIER
DIT  IS MOGELIJK T/M ZONDAG 6 OKTOBER

OVER KANSRIJKE GRONINGERS

Vereniging Kansrijke Groningers versterkt het onderwijs aan jongeren van 4 tot 20 jaar in Noord en Midden Groningen. Kansrijke Groningers komt voort uit het onderwijs, maar is een organisatie van partners met een doel: Jongeren met talenten, capaciteiten en ambities met gezamenlijke extra inspanningen in kansrijke posities brengen. Bedrijven en instellingen zijn van harte welkom mee te doen met Kansrijke Groningers, onder andere door middel van hun aanbod voor het onderwijs middels een ‘Database Werk in de regio’ aan te bieden, denkend aan bedrijfsbezoeken, workshops, presentaties en snuffelstageplekken voor het voortgezet onderwijs. Meer weten? Ga naar  www.kansrijkegroningers.nl

PROGRAMMA

 

17.00 uur   Inloop

 

17.20 uur   Opening door Edwin Pasveer (RTV Noord)

 

17.30 uur   Spreker Drs. Willem Foorthuis (Lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen aan de Hanzehogeschool) over kansrijke innovatie 

 

18.00 uur   Interview met ondernemer Arend Jan Rozema (Amasus Shipping) en bestuurder Rudi Slager (wethouder Loppersum)

 

18.20 uur   Forumdiscussie met ondernemers, overheid en onderwijs

 

18.40 uur   Wrap up door Edwin Pasveer

 

18.45 uur   Buffet 

 

DATUM & TIJD

9 oktober 2019

17.00 tot 19.30 uur

 

LOCATIE

Theda Mansholt College

Ingang B: kantine B

Sikkel 3, Delfzijl

 

ORGANISATIE & CONTACT

Annelot Wagenaar

Projectmanager Kansrijke Groningers

bottom of page