top of page

ICT

TECHNIEK

BLOG-B1-1-foto.png

November 2019

Commissaris van de Koning René Paas volgt een les digitale...

Naar aanleiding van het eerste jaar van het ICT-project op initiatief van Economic Board Groningen volgden de commissaris van de Koning René Paas en beleidsmedewerkers...  (lees meer)

BLOG-B1-2-foto.png
JULI 2019

Programma ICT: Bezoek van gemeentebesturen en provincie Groningen

Economic Board Groningen geeft scholen in Noord- en Midden-Groningen digitale voorsprong

Wethouders en beleidsmedewerkers van de aardbevingsgemeenten en afgevaardigden...

(lees meer)

eemskrant-foto-1.png
Ook komende vier jaar ICT onderwijs voor alle leerlingen in aardbevingsgebied

Noord-Nederland – De komende vier jaar krijgen alle leerlingen in het aardbevingsgebied ICT onderwijs. Economic Board Groningen (EBG) financiert dit project, Provincie Groningen en de 9 gemeenten uit Noord- en Midden-Groningen leveren ook een bijdrage. De coördinatie van het project ligt bij het samenwerkingsverband Kansrijke Groningers.... (lees meer)

SEPTEMBER 2018
eemskrant-foto-2.png
Vestiging De Jonge Onderzoekers Eemsdelta geopend door Nobelprijswinnaar Professor Ben Feringa

Woensdagmiddag opende Professor Ben Feringa de vestiging van de Jonge Onderzoekers Eemsdelta in Appingedam. Na het welkomstwoord door Henk Hanson en Akke Groenewoud, bestuursleden van respectievelijk .... (lees meer)

NOVEMBER 2019
JUNI 2019
eemskrant-foto-3.png
Veel belangstelling voor jeugdactiviteiten De Jonge Onderzoekers in Appingedam

De nieuwe locatie ‘Eemsdelta’ van De Jonge Onderzoekers in Appingedam voorziet duidelijk in een behoefte: de cursussen programmeren op maandagavond en hout en elektronica op donderdagmiddag zaten vanaf de start vol. Om nog meer kinderen uit de regio in aanraking te brengen met wetenschap.... (lees meer)

MEI 2019
eemskrant-foto-4.png
Succesvolle start activiteiten De Jonge Onderzoekers in Appingedam

Maandagavond 13 mei vond de aftrap plaats van de activiteiten van De Jonge Onderzoekers in Appingedam. Zeventien kinderen, van acht tot vijftien jaar, kropen enthousiast achter een laptop voor de cursus programmeren met mBot en  Arduino. Ze verdiepten zich in de programmeertalen.... (lees meer)

APRIL 2019
BLOG-b1-3foto.png

Maakplaats voor techniek en creativiteit voor jongeren in Eemsdelta-regio 

De Jonge Onderzoekers Groningen start nieuwe locatie in Appingedam.

Kinderen van 8 tot 12 jaar uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en omgeving, die graag met techniek bezig zijn, nieuwe dingen willen leren en het leuk vinden om zelf iets te maken of te bouwen, kunnen vanaf donderdag 16 mei 2019 meedoen aan toffe cursussen van De Jonge Onderzoekers Groningen (DJOG).

(lees meer)

ICT & TECHNIEK

1

bottom of page